perjantai 15. elokuuta 2014

Voihan salaatti!

Ihanaa perjantain myöhäisiltaa!

Istun sohvalla ja katson Kaappaus keittiössä sarjaa AVA:lta. Jakso käsittelee sitä miten tehdä sopiva määrä ruokaa perheelle, jotta sitä ei jäisi roskiin heitettäväksi. Valitettavasti itse syyllistyn joskus heittämään ruokaa roskiin (vaikka sitä kovasti vastaan olenkin), sillä usein huomaan, että edellisen päivän ruoka ei monesti maistu enään perheelle niin hyvin, kuin uunituoreena. Siispä olen todennut, että parempi tehdä kerralla syötävä määrä ruokaa.

Ohjelmaa katsoessa tulee mieleen myös se, että kuinka tärkeää olisi syödä päivittäin riittävästi vihanneksia,hedelmiä ja marjoja. Mutta kuinka kummallisesti se salaatin loihtiminen liian usein unohtuu? On vaikea välillä tajuta, että kuinka pienellä vaivalla ruoka näyttäisi houkuttelevammalta ja olisi terveellisempää.. Tekosyitä on helppo keksiä, siinä olen mestari:

- tuoreet ainekset vanhenevat nopeasti
- tiskiä tulee enemmän 
- rahaa menee enemmän
- aikaa kuluu enemmän
... tekosyy lista olisi varmaan loputon..

Mutta hyviä puolia sitten taas on myös roimasti ja niistä ehkä tärkein on se, että olo olisi varmasti paljon parempi kun ruokalista sisältäisi riittävästi tuoreita ainesosia.

Löytyy meiltä sentään jotain tuoretta, eikä tässä ole edes kaikki!

Siihen olen tyytyväinen, että lapsemme maistelevat innokkaasti ja ennakkoluulottomasti uusia makuja ja usein myös pitävät niistä. Noh, jospa ottaisin itseäni niskasta kiinni ja kokeilisin kuinka kauhistuttavan "hankalaa" ja "kallista" olisi tehdä päivittäin raikas salaatti perheellemme. Toinen kokeilu voisi olla se, millaisia ruokia tähteistä saa loihdittua. Näistä aiheista mahdollisesti postaus myöhemmin. :)

Tämän lyhyen pohdinnan jälkeen kömmin takaisin sohvan nurkkaan ja rentoudun, kotityöt saavat riittää tältä päivältä ja salaatin tekeminen saa odottaa huomiseen! (myönnetään, pyykit on vielä pakko laittaa kuivumaan..)

Rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivää! :))